Heerlijck Hopveld De tuinen van VELT-Gemert

Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT-Gemert

Dichtbij het kasteel van Gemert en het gezellige dorpscentrum liggen de tuinen van VELT-Gemert:  Heerlijck Hopveld. Een oud dorpslandschap waar je kunt kijken, proeven, ruiken, luisteren en voelen. Een voorlichtingstuin van 3 ½ hectare, een tuinkamer voor workshops en cursussen met kruidenwinkeltje, kruidentuinen, moestuinen, schooltuin, wijngaard, boomgaard, hooilandjes, bos, poelen en productietuinen. Hier vindt u bijzondere groenten en kruidenteelt uit verre landen maar juist ook veel inheemse wilde planten.

Heerlijck Hopveld houdt zich bezig met natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke siertuinen, biologische groenteteelt, ecologische voeding en natuurontwikkeling. Met tal van workshops wordt je wegwijs gemaakt omtrent het gebruik van kruiden; groepsgewijs of individueel. Er is van alles dat je zelf kunt leren maken: genezende zalf of olie, kruiden-douchegel en shampoo, kruidenazijn of een complete biologische maaltijd (lunch en diner) met kruiden en wilde planten. Er worden workshops gegeven voor biologische groenteteelt, hoogstamfruit, natuurvriendelijke terrein inrichting en permacultuur.

Rondleidingen worden gegeven op verzoek.  Maak een afspraak via de mail: info@heerlijckhopveld.nl Uiteraard ben je van harte welkom om een heerlijke wandeling te maken door ons gevarieerde oude dorpslandschap. De tuin is openbaar.

BEZOEK DE WEBSITE

« Naar het overzicht

Neem contact op